Categories
SHOW BIZ

Përse Papa mendon se NATO është përgjegjës për luftën në Ukrainë?

HOME » FEATURED TË GJITHA
Përse Papa mendon se NATO është përgjegjës për luftën në Ukrainë?
POSTUAR NE 04 MAY 2022,20:20:580

Papa Françesku tha se “lehja” e NATO-s në derën e Rusisë mund të ketë çuar në pushtimin e Ukrainës nga Vladimir Putin dhe tha se ai ka ofruar të takojë presidentin rus në Moskë.

Në një intervistë me gazetën italiane “Corriere della Sera”, Françesku reflektoi mbi agresionin vdekjeprurës të Rusisë ndaj Ukrainës dhe tha se prania e NATO-s në vendet e afërta ndoshta nuk e “provokoi” Moskën, por ajo “ndoshta lehtësoi” pushtimin.

Françesku dënoi gjithashtu “brutalitetin” e luftës dhe e krahasoi atë me luftën civile të Ruandës në vitet 1990, e cila rezultoi në një gjenocid të minoritetit Tutsi.

Selia e Shenjtë ka kërkuar që nga mesi i marsit një takim midis Françeskut dhe Putinit në vendet e afërta ndoshta nuk e “provokoi” Moskën, por ajo “ndoshta lehtësoi” pushtimin.

Françesku dënoi gjithashtu “brutalitetin” e luftës dhe e krahasoi atë me luftën civile të Ruandës në vitet 1990, e cila rezultoi në një gjenocid të minoritetit Tutsi.

Selia e Shenjtë ka kërkuar që nga mesi i marsit një takim midis Françeskut dhe Putinit në Moskë, tha Papa. “Sigurisht që ne kishim nevojë që lideri i Kremlinit të ndante një dritare kohe. Ne nuk kemi marrë ende asnjë përgjigje, dhe ne ende po përpiqemi, edhe nëse kam frikë se Putini nuk dëshiron ta ketë këtë takim në këtë moment.”

Në intervistë, Françesku përjashtoi mundësinë për të shkuar në Kiev për momentin: “Së pari duhet të shkoj në Moskë, së pari duhet të takoj Putinin”.

Françesku tha se kishte anuluar një takim me Patriarkun Kirill, kreun e Kishës Ortodokse Ruse dhe një mbështetës kyç i Putinit që e ka justifikuar luftën, pasi të dy menduan se do të dukej “e paqartë” – por në një telefonatë tha se ai paralajmëroi Kirillin për të mos “shndërruar veten në djalin e altarit të Putinit”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.