Categories
SHOW BIZ

OSBE: “Ka gjasa” që Rusia ka kryer krime kundër njerëzimit në Ukrainë

Trupat ruse ka të ngjarë të kenë kryer krime kundër njerëzimit pas pushtimit të Ukrainës, vlerëson një komision i pavarur hetimor.

Raporti i tre avokatëve nga Austria, Zvicra dhe Republika Çeke u porosit nga 45 vendet anëtare të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) dhe u publikua në Vjenë të mërkurën.

Tre ekspertët nuk dhanë ndonjë përfundimi nëse në Ukrainë janë kryer krime kundër njerëzimit, raporton REL.

Megjithatë, ata vunë në dukje se disa skena të dhunës ruse “ka të ngjarë të përmbushin të cilësohen krime kundër njerëzimit”.

Këtu përfshihen vrasje dhe rrëmbime të civilëve, duke përfshirë gazetarë dhe zyrtarë të ndryshëm.

Përdhunimet, “pjesë e arsenalit të Rusisë” në luftën në Ukrainë
Ekspertët në përkufizimin e përbashkët thanë se sulmet sistematike kundër civilëve konsiderohen krime kundër njerëzimit.

Sipas raportit, njësitë ruse të paktën kanë shkelur qartë detyrat e tyre për të mbrojtur civilët.

Po ashtu sipas raportit, shifrat e viktimave do të ishin shumë më të ulëta dhe shumë më pak shtëpi, spitale dhe shkolla do të ishin shkatërruar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.