Categories
SHOW BIZ

Shifra të frikshme viktimash në Mariupol, kryebashkiaku i qytetit zbulon statistikat

Më shumë se 10.000 civilë kanë mbetur të vrarë në Mariupol nga sulmet ruse.

“Më shumë se 10,000 civilë kanë vdekur në rrethimin rus të Mariupolit”, tha kryetari i bashkisë së qytetit, Vadym Boychenko.

Duke folur me telefon për Associated Press, kryebashkiaku Vadym Boychenko tha se kufomat ishin “të mbuluara me qilim nëpër rrugët e qytetit” dhe se numri i të vdekurve mund të jetë më shumë se 20,000, sipas Sky news.

Ai shtoi se forcat ruse sollën pajisje të lëvizshme të djegies në qytet për të asgjësuar kufomat dhe i akuzuan ata se refuzuan të lejonin hyrjen e autokolonave humanitare në një përpjekje për të fshehur masakrën.

Forcat ruse janë tërhequr nga disa qytete të Ukrainës duke lënë pasoja fatale, ndërsa numri i viktimave po shtohet çdo ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.